PVC vloer inclusief leggen? Dit is waar je allemaal op moet letten!

Wanneer je een nieuwe PVC vloer in je huis wilt hebben, moet je rekening houden met verschillende zaken. Zo moet je kijken welke vloer geschikt is, welke ondervloer je moet hebben en of de PVC vloer geschikt is voor vloerverwarming. Daarnaast kiezen de meeste mensen voor een PVC vloer inclusief leggen. Dit komt doordat een PVC vloer leggen uiterst secuur gedaan moet worden. Je kan er natuurlijk zelf wel mee aan de slag gaan, maar de kans dat het mis gaat is aardig groot. Daarom lees je in dit artikel een aantal zaken waar je op moet letten als je een PVC vloer aanschaft.

PVC vloer inclusief leggen: de juiste ondervloer

Het is handig om te weten welke ondervloer geschikt is voor welke PVC vloer. Bij een plak PVC heb je bijvoorbeeld helemaal geen ondervloer nodig. Het is wel belangrijk dat je dekvloer spiegelglad is. Wanneer je een klik PVC vloer hebt, dan is een ondervloer wel nodig. Een ondervloer vermindert een groot deel van het contactgeluid dat je maakt met de vloer. Dit is handig voor als je de hele dag op schoenen of op hakken loopt. Daarnaast verlengt een goede ondervloer de levensduur van je PVC vloer. Verder heeft het ook een egaliserende werking. Zo ziet je vloer er mooi en strak uit.

Hoe moet een PVC vloer worden onderhouden?

Je wilt de vloer in huis natuurlijk schoon houden. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je een PVC vloer goed kan schoonmaken. Gelukkig is een PVC vloer een onderhoudsvriendelijke vloer. Dit komt mede doordat de PVC vloer een glad oppervlakte heeft waardoor het makkelijk is om eroverheen te stofzuigen. Daarnaast mag je een PVC vloer ook gewoon dweilen. Dit moet je wel doen met lauw water en eventueel met wat schoonmaakazijn. Je mag geen allesreiniger en groene zeep gebruiken. Hierdoor kan je vloer beschadigen en kunnen er kleurveranderingen optreden. Als je echt zeker wilt weten dat je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt, dan kan je altijd kiezen voor een PVC reiniger. Dit schoonmaakmiddel is speciaal gemaakt voor PVC vloeren.

Hoe leg je een PVC vloer

Sommige mensen willen een PVC vloer zelf aanleggen. Dit wordt echter afgeraden omdat er een hoop mis kan gaan. Daarom kiezen de meeste Nederlanders voor een PVC vloer inclusief leggen. Zo weet je dat jouw PVC vloer op een goede en professionele manier in je huis wordt gelegd. De experts zorgen ervoor dat je PVC vloer op de juiste manier wordt gelegd. Zo kunnen er geen oneffenheden in je vloer ontstaan. Daarnaast weten deze mensen hoe ze een vloer moeten leggen, waardoor ze in een korte tijd klaar zijn. Zo kan jij sneller genieten van je nieuwe vloer. Mocht je nou ook vloerverwarming in je huis hebben, dan is dit voor de meeste PVC vloeren geen probleem. Echter heeft de vloerverwarming wel wat langer de tijd nodig om de warmte naar het oppervlak te krijgen. Dit komt mede doordat de PVC vloeren vaak dik zijn. Wanneer je de vloerverwarming een kwartiertje aanzet, dan begin je het al te merken. Want zeg nou zelf, niet is zo lekker om met je blote voeten op een warme vloer te lopen.

Alle-Meubels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart