PVC vloeren in de kinderkamer: duurzaam, onderhoudsvriendelijk en veilig

Een PVC vloer is een uitstekende keuze voor de kinderkamer. Het is een duurzame en onderhoudsvriendelijke optie die verkrijgbaar is in verschillende stijlen en kleuren. In deze blogpost zullen we de voordelen van PVC vloeren in de kinderkamer bespreken, evenals het onderhoud en de installatie ervan. We zullen ook de veiligheidsaspecten van PVC vloeren in de kinderkamer bespreken.

Voordelen van PVC vloer in de kinderkamer

 • Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit is belangrijk voor de kinderkamer omdat kinderen vaak spelen en ravotten op de vloer.
 • PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Dit is vooral handig in de kinderkamer omdat er vaak gemorst wordt.
 • De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je de perfecte vloer kunt kiezen die past bij de inrichting van de kamer.

PVC vloer onderhoud

 • Stofzuig de vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen.
 • Dweil de vloer regelmatig met een zachte dweil en gebruik hierbij alleen schoon water of een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor PVC vloeren.
 • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.
 • Als er vlekken op de vloer zitten, verwijder deze dan direct met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel.

PVC vloer installatie

Zorg voor een schone, droge en vlakke ondervloer voordat je PVC-vloeren legt. Laat de vloer minimaal 24 uur rusten om acclimatiseren, zodat deze niet gaat krimpen of uitzetten. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op bij het leggen van de vloer. Gebruik de juiste gereedschappen zoals een stanleymes en een liniaal om de vloer op maat te snijden.

Als je deze stappen volgt, kun je ervoor zorgen dat de PVC vloer op een goede en veilige manier wordt gelegd in de kinderkamer. Zo kunnen de kinderen genieten van een mooie en stevige vloer om op te spelen en te slapen.

Veiligheid van PVC vloeren in de kinderkamer

 • Kies een PVC vloer met een antislipoppervlak om uitglijden te voorkomen.
 • Vermijd PVC vloeren met schadelijke stoffen, zoals ftalaten. Kies in plaats daarvan voor een PVC vloer die voldoet aan de REACH-normen.
 • Zorg ervoor dat de vloer gelijkmatig is gelegd en dat er geen hobbels of randen zijn die kunnen leiden tot struikelen of vallen.
 • Houd de vloer vrij van losse voorwerpen, zoals speelgoed of meubels, om te voorkomen dat kinderen struikelen of vallen.

PVC een goede keuze als vloer in de kinderkamer

Een PVC vloer is een ideale keuze voor de kinderkamer vanwege de duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en verkrijgbaarheid in verschillende stijlen en kleuren. Het onderhoud van de vloer is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft, terwijl de installatie en veiligheidsaspecten moeten worden overwogen om een veilige omgeving voor kinderen te creëren. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kinderen kunnen genieten van een veilige en mooie vloer in hun slaapkamer.

 

 

Alle-Meubels.nl
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart