Slimme manieren om de benedenverdieping thuis te vernieuwen

Een renovatie van de benedenverdieping in huis hoeft niet direct te betekenen, dat je een nieuwe vloer aanlegt, de wanden opnieuw laat behangen en bijvoorbeeld een moderne keuken laat plaatsen. Dit kan makkelijker! Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe bank of fauteuil van een partij als VidaXL. Een fauteuil kan een echte eyecatcher in huis zijn en biedt daarbij veel comfort. De ideale plek voor het lezen van de krant of je favoriete boek. Niet alleen een fauteuil vormt een eyecatcher; hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een fraaie lamp aan het plafond of de wand. Door dergelijke eyecatchers in je interieur te verwerken, leid je de aandacht van mensen weg bij de minder fraaie hoekjes in je woon- en eetkamer beneden. Welke elementen in jouw interieur zou je als eyecatcher omschrijven? 

Kies voor een aantal nieuwe, grote meubels 
Eyecatchers zijn er in verschillende soorten. Naast een fauteuil en bijvoorbeeld een fraaie lamp aan het plafond, zou je ook voor een nieuwe eettafel met eetkamerstoelen kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een houten eetkamerset met een metalen frame; een industriële eyecatcher. Door voor enkele nieuwe grote meubels in de woon- en eetkamer te kiezen, lijkt het interieur al snel anders dan voorheen. Overigens dragen niet alleen grote meubels bij aan vernieuwing in het interieur. Je zou bijvoorbeeld ook voor een of meerdere grote kamerplanten kunnen kiezen. 

Vul de grote meubels aan met kleinere accessoires 
Vind je dat de woon- of eetkamer erg smal oogt? Door een aantal spiegels op te hangen aan de wand, laat je de ruimte optisch groter ogen. De saaie wanden in deze ruimtes vrolijk je op, door er een grote klok aan op te hangen. Een alternatief is een mozaïek van fotolijstjes. Kies hierbij voor één grote afbeelding die je in verschillende kleine afbeeldingen knipt, of ga voor verschillende foto’s. Dat laatste maakt de wand vaak iets drukker. 

Verwerk een aantal accentkleuren in je interieur 
Een ruimte kan onnodig saai ogen, wanneer je voornamelijk pasteltinten in het interieur gebruikt. Het mag best wat gewaagder, door bijvoorbeeld één of enkele felle accentkleuren te gebruiken. Kijk eens op een platform als Pinterest, waar je talloze voorbeelden vindt van interieurs waarin dergelijke kleuren gecombineerd worden met de minder opvallende pasteltinten. Het geeft je een goed beeld van hetgeen tegenwoordig populair is. Naast de combinatie van de verschillende kleuren, is ook het combineren van enkele natuurlijke materialen interessant om de woon- en eetkamer karakter te geven. 

Alle-Meubels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart