Verhuizen hoeft niet stressvol te zijn tijdens je zwangerschap

Er staat zowel een baby als een verhuizing op de planning. Apart van elkaar hele mooi levensgebeurtenissen, maar als het tegelijkertijd plaatsvindt kan het ook erg zwaar zijn. Je kunt echter prima verhuizen tijdens je zwangerschap, maar het vergt wel een goed doordachte planning om stress zoveel mogelijk te voorkomen. Maar geen zorgen, verhuizen hoeft niet stressvol te zijn tijdens je zwangerschap. Met deze do’s en don’ts kun je zorgeloos van je zwangerschap én nieuwe woning genieten!

Do – Communiceren

Je zult tijdens de verhuizing waarschijnlijk willen meehelpen met van alles. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Dat betekent dat een ander waarschijnlijk meer taken op zich neemt, zoals je partner, huisgenoot, vrienden of familie. Hoewel anderen hoe dan ook zullen begrijpen waarom jij het wat rustiger aan moet doen, is het belangrijk duidelijk met de betrokkenen te bespreken wat wel en wat niet lukt. Een duidelijk verwachtingsmanagement kan heel fijn zijn tijdens de verhuizing.

Don’t – Zware dozen en meubels tillen

Je moet wegblijven van zware spullen, in welk stadium van de zwangerschap je ook bent. Dat geldt dus voor dozen, tafels, stoelen, en eigenlijk gewoon de meeste spullen waar je mee te maken krijgt tijdens je verhuizing. Alle spullen boven de 15 kilo zijn te zwaar. Vraag je partner, vrienden of familie om dit van je over te nemen. Je kunt ook altijd overwegen een verhuisbedrijf in te schakelen voor je inboedel.

Do – Richten op de babykamer

Veel vrouwen ervaren richting het eind van hun zwangerschap nestelgedrag. Dit is de drang om je omgeving zo schoon, netjes en opgeruimd mogelijk te hebben om je voor te bereiden op de komst van de baby. Dit kan al best een tol van je eisen in ‘normale’ omstandigheden, laat staan tijdens een verhuizing. Gelukkig kun je het nestelgedrag ook in de ‘juiste’ richting stuwen. Een goede tip is om de babykamer als één van de eerste dingen op je to-do lijstje te zetten. Doe alles wat nodig is; babykleertjes opvouwen, muren schilderen, wiegje klaarleggen, versieren, etc. Je kunt je nestelgedrag uiten en hebt nu ook de babykamer die klaar is om gebruikt te worden!

Don’t – Klussen en schoonmaken

Je wilt continu de omgeving schoon, blinkend en mooi hebben voor je baby. Het is toch handig om het voor nu even bij de babykamer te houden. Niet alleen is het tillen van zware spullen iets wat je moet vermijden, maar ook chemische stoffen is op dit moment een slecht idee. Schoonmaakmiddelen en verf zitten vol met dit soort stoffen en ze kunnen schadelijk zijn voor de baby. Het klussen en schoonmaken kun je dus beter aan een ander overlaten, zoals je partner, vrienden, familie of een bedrijf.

Do – Prioriteiten stellen: verhuizen hoeft niet stressvol te zijn

Tenslotte kan het rustgevend zijn om het een checklist te werken. Verhuizen hoeft niet stressvol te zijn als je vaststelt welke zaken het meest prioriteit hebben en deze op een lijstje zet. Hou er bij het opstellen van dit lijstje natuurlijk wel rekening mee dat je sneller vermoeid bent en waar je beter weg van kunt blijven. Het afvinken van de punten op het lijstje kan er voor zorgen dat je wat meer een gevoel van controle hebt over de verhuizing.

Alle-Meubels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart