Zijn jouw meubels goed verzekerd?

Stel je eens voor: iemand is bij je op bezoek en jullie hebben het enorm gezellig. Jouw gast staat op om naar de wc te gaan maar duwt per ongeluk de dure vitrinekast om die je enorm koestert. Je wist altijd al dat jouw gast een beetje klunzig is, maar je had nooit gedacht dat jouw prachtige kast het slachtoffer zou worden. Wat moeten jullie nu doen?

Inboedelverzekering

Als mens heb je best wel wat eigendommen die je koste wat het kost wilt beschermen zodat je ze nog zo lang mogelijk kunt gebruiken. Helaas zit een ongelukje in een klein hoekje en voor je het weet is er iets beschadigd of stuk. Daarnaast kan het ook zo zijn dat jouw spullen gestolen worden tijdens een inbraak in jouw huis. En je moet ook maar net de pech hebben dat er een lekkage in jouw huis ontstaat waardoor de keuken ineens blank staat. Soms gaan er spullen stuk je echt nodig hebt, zoals een koelkast. Je wilt dan natuurlijk wel een nieuwe koelkast. Ook kunnen er niet-essentiële spullen stuk gaan, zoals barkrukken. Maar als je deze enorm praktisch of erg mooi vindt, wil je deze ook gewoon opnieuw hebben. De kosten kunnen dan al snel hoog oplopen als je veel moet vervangen. Gelukkig is er een oplossing. Je kunt namelijk een inboedelverzekering afsluiten bij verschillende maatschappijen. Deze verzekering gaat over de losse spullen in jouw huis die je na een verhuizing weer mee kunt nemen. Kies er eentje uit en vervolgens betaal je een bepaald bedrag per maand. Als je schade hebt, kun je dit melden bij jouw verzekering en deze gaat na hoeveel ze wil vergoeden.

Schade aan spullen door een ander

Er geldt echter wel een andere regeling als iemand anders schade aanbrengt aan spullen die van jou zijn. Je kunt de persoon namelijk aansprakelijk stellen. Het is dan belangrijk om de juiste stappen te volgen. allereerst moet de persoon de schade melden bij zijn eigen verzekeraar. Vervolgens moet zwart op wit staan wat de schade is en hoe deze is ontstaan. De verzekeraar neemt vervolgens contact met je op en beoordeelt of de schade vergoed wordt. Het is dus mogelijk dat de schade niet vergoed wordt wegens bepaalde redenen. Je moet dan helaas zelf voor de schade opdraaien.

Jouw meubels verzekeren is een hele verstandige keuze. Ben je toevallig op zoek naar nieuwe meubels? Neem dan een kijkje op de site van Profijtmeubel!

Alle-Meubels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart