Tips om jouw tuin op te fleuren

Heb jij een prima tuin, maar heb je toch het gevoel dat er iets mist? Zo zou je misschien iets meer leven in je tuin willen blazen. Ben je benieuwd hoe je gemakkelijk meer leven en gezelligheid in je tuin creëert? In dit artikel geven wij tips over hoe jij het beste jouw tuin kunt opfleuren.

Groen in de tuin

Een beetje extra groen in de tuin kan nooit kwaad en zal dan ook een levendige uitstraling aan jouw tuin geven. Zo kun je denken om mooie grote opvallende planten en bloemen in je tuin te plaatsen. Ook kun je een fruitboom in je tuin planten. Een fruitboom geeft je niet alleen heerlijk fruit in de zomer, maar zal gedurende de lente jouw tuin versieren met prachtige bloesem. Bestaat jouw tuin voornamelijk uit tegels of een andere verharde ondergrond? Dan kun je overwegen om toch meer groen aan te leggen. Denk bijvoorbeeld om tegels te vervangen voor een organisch pad dat van jouw voordeur naar de poort van je tuin loopt. Is het aanleggen van meer groen toch een stap te ver? Dan kan je door plantenbakken in jouw tuin te plaatsen gemakkelijk toch wat extra groens aan je tuin meegeven. Zo zal je met mooie planten in een houten plantenbak een landelijk en gezellig uiterlijk aan je tuin geven.

Sfeer creëren in de tuin

Naast planten en bloemen kun je ook op andere manieren meer sfeer in de tuin krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van sfeerverlichting in de tuin een zwoele en gezellige sfeer in de avond maken. Hang een slinger met kleine waterdichte lampjes op en zorg dat deze niet te fel staan. Fel licht zal de sfeer in je tuin namelijk niet ten goede komen! Warme vlammen kunnen ook wonderen doen aan de sfeer in jouw tuin. Maar, houd het wel veilig! Je kunt bijvoorbeeld fakkels langs het pad dat door je tuin loopt plaatsen. Een ander leuk idee is om een gezellige hoek te maken waarbij je met je vrienden of je gezin rondom een vuurkorf kunt zitten.

 

Zo kun je met verschillende toevoegingen in jouw tuin, gemakkelijk meer gezelligheid creëren. Denk er aan om meer groen aan je tuin toe te voegen. Met een houten of een cortenstaal bloembak kun je gemakkelijk in jouw betegelde tuin toch wat groen brengen. Verder zal de juiste verlichting er voor zorgen dat jouw tuin ook in de avonden een gezellige uitstraling heeft.

Alle-Meubels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart