Tips voor het kopen van een kinderbed

Het kopen van een kinderbed kan een mijnenveld zijn, maar een beetje vooruit plannen loont. Het begint zodra je dat eerste kinderbedje koopt – kies verstandig en het juiste bedje zal je kind helpen tot hij naar school gaat. En als ze ouder zijn, wil je misschien iets met extra functionaliteit – of dat nu voor opslag, studie of logeerpartijtjes is. Ga je een echt bed kopen, kies dan voor een echt kinderbed 90×200. Dan heb je gelijk een bed dat jaren mee kan. Er zijn voldoende goede matrassen voor op het bed. Je kunt het bed uit gaan zoeken samen met je kind. Het is natuurlijk leuk als je kind er ook wat over kan zeggen. Let wel op dat je een bed gaat kopen dat jaren mee moet gaan. Een bed dat je kind nu helemaal het einde vindt, vind hij of zij over twee jaar misschien al helemaal niets. 

Bed voor jonge kinderen

Als je naar bedden voor jongere kinderen kijkt, houd dan rekening met de hoogte van het bed vanaf de vloer en hoe gemakkelijk het is voor kleine beentjes om erin en eruit te klimmen. Als je kind voor het eerst naar een echt bed gaat, kun je overwegen om te investeren in een hekje. Overweeg je een kajuitbed of stapelbed? Houd je dan altijd aan de aanbevolen leeftijden. Die leeftijden er zijn om de veiligheid.

Stapelbedden en hoogslapers

Voor hoogslapers en stapelbedden is de aanbevolen minimumleeftijd meestal zes jaar en ouder, hoewel het op jouw kind aankomt. Zorg ervoor dat je de veiligheidsrichtlijnen controleert en koop altijd de juiste matras – matrassen die zijn ontworpen voor hogere bedden en stapelbedden zijn minder diep dan een standaard matras om ervoor te zorgen dat de zijbalken voldoende bescherming bieden tegen het uit bed rollen.

Opslagruimte

Heb je weinig ruimte in de kinderkamer. Kijk dan naar bedden die opslagruimte onder het bed hebben. Er zijn bedden met laden eronder of soms zelfs kastjes. Deze kunnen wel iets hoger zijn. Ook hoogslapers besparen veel ruimte omdat je hier onder het bed een bureau of kastjes kunt plaatsen. 

 

Alle-Meubels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart