Tips voor het kopen van duurzame meubels voor uw massief houten meubels

Ons Skyline Panel Bed in kersenhout met walnootaccenten.

Een duurzaam bedrijf zijn is nu misschien trendy, maar hoe weet je of wat je koopt ook echt duurzaam is?

Ons bedrijf is opgericht met de missie om het regenwoud te redden. Wij zijn een houten meubelbedrijf dat alleen duurzaam geoogst hout uit Noord-Amerika gebruikt. Het is 17 jaar geleden en we garanderen dat nog steeds. Nu lijkt het erop dat grote merken en beroemdheden duurzaamheid claimen wanneer ze hun naam op huishoudelijke artikelen zetten. Met zoveel producten en merken die nu duurzame praktijken claimen, is het misschien moeilijk te zeggen of de producten die je gebruikt echt milieuvriendelijk zijn.

tips voor het kopen van duurzame meubels
Afbeelding via Pixabay

Om je te helpen, hebben we een lijst opgesteld met tips voor het kopen van duurzame meubels die je moet overwegen bij het kopen van meubels die zijn gemarkeerd als duurzaam gemaakt.

  • Zijn de meubels gemaakt van natuurlijk massief hout? Zijn er onderdelen van het meubel gemaakt van multiplex of spaanplaat? Massief houten meubelen zullen generaties lang meegaan, terwijl meubelen van spaanplaat waarschijnlijk over 5 jaar of minder op de stoep staan.
  • Waar komt het hout in mijn meubels vandaan? Is het gekweekt in een duurzaam beheerd bos, of is het illegaal geoogst in de regenwouden van de wereld die snel aan het verdwijnen zijn? Lokale houtsoorten die over het algemeen duurzaam worden geoogst in de VS zijn kersen, esdoorns, eiken en walnoten. Als je kijkt naar meubels gemaakt van tropisch en/of exotisch hout, zoals mahonie, teak of palissander, dan is de kans groot dat ze illegaal zijn geoogst in bedreigde regenwouden en naar de VS zijn gebracht met vervalste documentatie waarin wordt beweerd FSC-certificering. Neem contact op met de meubelverkoper om er zeker van te zijn dat ze weten waar het hout vandaan komt en of het gecertificeerd is als duurzaam gekapt.
tips voor het kopen van duurzame meubels
foto door Paul Summers via Unsplash
  • Is het meubilair vrij van giftige chemicaliën, kleurstoffen, vlekken, lijmen, formaldehyden, afwerkingen en harsen? Dit is niet alleen een kwestie van de gezondheid van de binnenlucht, maar ook een milieukwestie. Zoek naar meubels van natuurlijk massief hout, met natuurlijke, niet-giftige afwerkingen en lijmen die geen gas afgeven. Alle afwerkingen die door onze vakmensen worden gebruikt, zijn niet giftig!
tips voor het kopen van duurzame meubels
Een van de werkplaatsen waar onze meubels worden gemaakt hier in Vermont.
  • Zijn de meubels gemaakt in de VS? Meubels van Amerikaanse makelij zijn gebouwd volgens hogere normen dan de meeste geïmporteerde meubels die goedkoop worden geproduceerd in sweatshops in het buitenland. Amerikaans gemaakt kopen is niet alleen een hogere kwaliteit, maar je helpt ook de lokale economie te versterken!
  • Wordt het meubilair gedekt door een levenslange garantie? Veel kleine en lokale meubelmakers bouwen hun houten meubelen om een ​​leven lang mee te gaan en ze ondersteunen het graag met een levenslange garantie. Het is een waardevolle functie die u in de loop der jaren duizenden dollars aan vervangingskosten kan besparen.

tips voor het kopen van duurzame meubels

Dit zijn slechts enkele van de vragen die we u aanraden te stellen over uw houten meubelen om te ontdekken of deze van begin tot eind echt duurzaam zijn gemaakt. Als je vragen hebt over onze meubels, onze duurzaamheidsbelofte of onze missie, bel ons dan op (888) 390-5571. En als u door Zuid-Vermont reist, overweeg dan een stop te maken in onze Showroom, we leiden u graag rond.

duurzame-meubels-aankooptips

creditSource link

Alle-Meubels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart