Tips voor efficiënt verwarmen en koelen van oudere woningen

Verwarmings- en koelsystemen verbruiken meer dan het gemiddelde energieverbruik in oudere huizen in staten in het Midwesten, zoals Michigan, Indiana en Ohio. Wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt, is een betrouwbare warmtebron van cruciaal belang, aangezien de winters in het Midwesten extreem koud kunnen zijn, vooral in januari. Ondertussen vereisen de zinderende temperaturen in de zomer efficiënte airconditioning om huizen te koelen.

Uit een onderzoek van de Amerikaanse Energy Information Administration blijkt dat: 41% van de huizen in het Midwesten gebouwd vóór de jaren 60 hebben centrale airconditioning, maar hoe efficiënt zijn deze systemen in het koelen van deze huizen? Om het comfort binnenshuis te behouden zonder de planeet te schaden, is het essentieel dat HVAC-systemen in oudere huizen goed worden onderhouden.

gebrekkig ontwerp

HVAC-experts hebben ontdekt dat veel oudere eigendommen in het Midwesten in de loop van de tijd aanzienlijke energie-inefficiënties hebben ontwikkeld. Oudere panden zijn gebouwd in een tijdperk waarin energie-efficiëntie geen prioriteit was voor huizenbouwers of consumenten. Een gebied waar gewoonlijk inefficiënties worden aangetroffen, is het leidingwerk dat wordt gebruikt om verwarmde of gekoelde lucht van het verwarmings- en koelsysteem naar verschillende delen van een huis te transporteren.

Kanalen hebben de neiging om aanzienlijke hoeveelheden verwarmde of koele lucht te lekken bij hun aansluitingen en langs hun lengtes, waardoor de hoeveelheid warmte of koeling die aan woonruimtes wordt geleverd, wordt verminderd. Een tweede belangrijke bron van inefficiënties in het verwarmings- en koelsysteem zelf is vaak verouderd en inefficiënt, zelfs als het goed wordt onderhouden. Een upgrade van een of beide kanalen en het HVAC-systeem kan de efficiëntie van een ouder pand aanzienlijk verbeteren.

De roep om onderhoud

Met oudere eigendommen in het Midwesten hebben HVAC-systemen vaak onderhoud of vervanging nodig vanwege de extreme lente-, zomer-, herfst- en wintertemperaturen. Na verloop van tijd kunnen airconditioners, verwarmingssystemen en boilers hun efficiëntie verliezen door fluctuerende temperaturen.

Volgens deskundigen die dat wel doen reparatie van boiler in Carmel Indiana, kan een efficiënt HVAC-systeem de kosten verlagen en het comfort en de luchtkwaliteit in woningen verbeteren. Door de levensduur van HVAC-systemen te verlengen, kan veel geld worden bespaard ten opzichte van het vervangen van het hele systeem door verwaarlozing. HVAC-aannemers en technici gebruiken verschillende tools om oudere vastgoedbeheerders en huiseigenaren te helpen om de kosten laag te houden op het handhaven van de verwarming en koeling van hun eigendommen.

Oud ontmoet nieuw

Een onderzoek schatte dat ongeveer 22% van eengezinswoningen werden gebouwd vóór 1940. De NAHB schat ook dat meer dan 90% van de meergezinswoningen minstens 20 jaar oud zijn. Er zijn nieuwe technologieën ontstaan ​​om eigenaren van oudere constructies, waaronder die in de staten in het Midwesten, te helpen verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen efficiënter te beheren.

Nieuwere bedieningselementen kunnen zich automatisch aanpassen aan veranderende omstandigheden, waardoor energie wordt bespaard en de onderhoudskosten voor eigenaren worden verlaagd. Een ervaren HVAC-technicus kan het bestaande verwarmings- en koelsysteem evalueren om te bepalen of upgrades voor een bepaalde woning aan te raden zijn. Ook kan zorgvuldige selectie, plaatsing en isolatieonderhoud de energie-efficiëntie van oudere woningen verder verbeteren.

Efficiënte verwarming en koeling voorbij HVAC-onderhoud

Afgezien van het in goede staat houden van uw HVAC-systeem, zijn er andere manieren waarop eigenaren van onroerend goed in het Midwesten hun oudere huizen koel kunnen houden in de zomer en warm in de wintermaanden. Een manier om dit te doen is door bomen rond het terrein te planten. Bomen kunnen voor natuurlijke schaduw zorgen en het huis beschermen tegen de brandende zonnestralen.

Bovendien kunnen ze door transpiratie – een proces waarbij bomen zweten – de warmte uit de lucht verminderen, wat resulteert in een natuurlijk verkoelend effect. Om dit verkoelende effect te maximaliseren, moeten huiseigenaren strategisch zijn bij het planten van bomen of struiken rond hun eigendom. Ze kunnen worden geplant in de buurt van airconditioners, waardoor de efficiëntie met 10% kan worden verhoogd.

Het is echter absoluut noodzakelijk dat er geen groen de luchtstroom van de units mag belemmeren. Ondertussen moeten eigenaren van onroerend goed in de koelere delen van het Midwesten, zoals North Dakota, Minnesota en Wisconsin, hoge bomen planten om als windscherm te dienen om hun huizen te beschermen tegen de koude winterwinden. Enkele van de beste bomen om te gebruiken voor windschermen zijn rode den, Lombardische populier, rode paasceder, fijnspar en Amerikaanse beuk.

Kamerplanten toevoegen voor een koeler huis

De afgelopen twee jaar hebben steeds meer mensen kamerplanten gekocht om de charme van het buitenleven in huis te halen. Maar behalve dat ze louter decoratief zijn, kunnen bepaalde kamerplanten ook helpen om de lucht op natuurlijke wijze te verfrissen en te koelen, wat op den duur tot meer energiebesparing kan leiden.

Slangenplanten hebben een hoog watergehalte, wat helpt om oudere huizen koel te houden tijdens warme zomernachten. Huilende vijgen, rubberplanten en palmen kunnen ook helpen om meer zuurstof te creëren en de lucht te zuiveren van schadelijke gifstoffen. Voor winterharde, lokale planten die zelfs gedijen onder de zorg van een niet-groene duim, overweeg dan Midwest-favorieten zoals dracaena, Zamioculcas zamiifolia, vioolbladvijgen, begonia’s, zilverjadeplanten en Afrikaanse viooltjes.

Isoleer en creëer warmere ruimtes

Niets kan een efficiënt verwarmingssysteem vervangen als het gaat om het warmhouden van een ouder pand. Er zijn echter nog andere dingen die huiseigenaren kunnen doen om hun binnenruimtes in de winter warm en geroosterd te houden. Ramen met dubbele beglazing kunnen meerdere doelen dienen: het vermindert niet alleen effectief de hoeveelheid zon die in de zomer het huis binnenkomt, maar het vermindert ook de geluidsoverlast en houdt het huis warm in koudere maanden.

Het toevoegen van vloerkleden op vloeren en het gebruik van dikke gordijnen om ramen te isoleren kan warmte creëren, evenals het plaatsen van plaids en dekens in vaak gebruikte meubels zoals bedden, banken en fauteuils. Het omkeren van de draai aan plafondventilatoren kan ook helpen om de warme lucht naar beneden te brengen in oudere huizen met hoge of schuine plafonds.

Om te voorkomen dat koude lucht de huizen binnenstroomt, is het raadzaam om kieren onder deuren en ramen af ​​te dekken met een deurslang, die is gemaakt van een lang stuk stof dat is gevuld met gedroogde bonen, erwten of rijst. Ten slotte, hoewel het heerlijk kan zijn om een ​​vuur aan te steken wanneer de temperatuur daalt, is het belangrijk om te weten dat oudere huizen meestal schoorsteenproblemen hebben.

Als het pand een houtgestookte open haard heeft, is de kans groot dat de schoorsteen teer en roet bevat, wat gemakkelijk kan leiden tot een schoorsteenbrand. Huiseigenaren die hun open haarden liever in de winter gebruiken, moeten er een punt van maken om hun schoorstenen tijdens de herfstmaanden grondig schoon te maken en deze te inspecteren op scheuren of andere defecten om de veiligheidsnormen van het Midwesten te handhaven.

Oudere eigendommen in het Midwesten kunnen zeker profiteren van effectieve verwarming en koeling. Een HVAC-systeem is misschien gloednieuw, maar als het niet goed werkt, kan het gewoon geld en energie verspillen. Daarom is het voor eigenaren van onroerend goed verstandig om manieren te vinden om hun huis tijdens de zomer- en wintermaanden op de optimale temperatuur te houden en ervoor te zorgen dat hun HVAC-systemen aan het werk kunnen.

creditSource link

Alle-Meubels.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart